Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

PNL képviselő a sírok meggyalázásáról: „Végtelen istenkáromlás és románellenes tett. Ha az RMDSZ hallgat, a törvényen kívül helyezi magát”

 

A román kereszteket meggyalázó úgynevezett magyar anonim aktivisták gesztusát egyre több román ítéli el. Daniel Gheorghe Nemzeti Liberális Párti képviselő bírálta a magyar szélsőségesek orcátlanságát:

Az úzvölgyi román hősök sírjainak egy lehetséges magyar szélsőséges csoport általi háborgatása egy szörnyű istenkáromlás és egy súlyos következményekkel járó románellenes cselekedet. Az RMDSZ köteles elítélni ezt a gesztust és kategorikusan elhatárolódni ezektől a provokatív jellegű és soviniszta megnyilvánulásoktól. Románia egy egységes, oszthatatlan nemzetállam, a közintézmények feladata felelősségre vonni a hazáért magukat feláldozó román hősök ellen irányuló hasonló cselekményeket, amelyeket a szélsőségességig vitt szimbolikus erőszak jellemez. Amennyiben az RMDSZ hallgatásba burkolózik e tényekkel kapcsolatban, ami támogatja a nemzetellenes provokációt, akkor a törvényen és Románia Alkotmányán kívül helyezi magát, ugyanakkor egy teljességgel nem kívánt politikai formációvá válva.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük