Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Winkler Gyula EP képviselő az RMDSZ-ről: „Erdély gazdasági fejlődését célozza meg”

 

Az erdélyi kis- és közepes vállalkozási ágazat fejlesztése és fellendülése az RMDSZ állandó aggodalma, amely ezt a célt követve alakítja ki a nemzeti és európai szintű jogszabályokat a vállalkozók számára – mondta Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, csütörtökön Helsinkiben a SME Europe alelnökévé történt újraválasztását követően.

„Az RMDSZ 2008 óta tagja a SME Europe-nak, az Európai Néppárt társult szervezetének, amely a kis- és közepes vállalkozásoknak nyújt szakmai támogatást. Úgy véltük, fontos jelen lenni ebben a szervezetben, hiszen az erdélyi kis- és közepes vállalkozók sajátos érdekeit képviselni kell az európai jogszabályokat előkészítő folyamatok során is. Véleményem szerint hasznos és előnyös az RMDSZ jelenléte az EPP különböző struktúráiban, ezekhez tartozik a SME Europe is, amely gazdasági területen folytat érdekérvényesítő tevékenységet. Személy szerint megtiszteltetés, hogy folytathatom alelnöki munkámat ebben a szervezetben, ugyanakkor jó lehetőségnek tartom, hogy mint RMDSZ képviseljük álláspontunkat, bemutatva az erdélyi kis- és közepes vállalatok prioritásait, hogy azokat figyelembe vehessék az európai jogszabályok előkészítésekor és a törvények európai és tagállami szintű életbeültetésének követésekor is. Prioritásaim az erdélyi vállalkozók prioritásai: a bürokrácia csökkentése, a szabályozások egyszerűsítése, a KKV ágazat hozzáférése a pályázati forrásokhoz, a közlekedési és info-kommunikációs infrastruktúra fejlesztése. Ezek a prioritások képezik az RMDSZ gazdasági közpolitikájának alapját, hazai szintű megvalósítása fontos tétele a Szövetség tevékenységének”- mondta Winkler.

Arról is beszélt, hogy mennyire fontos a kkv-szektor hazai kapcsolata az európai irányzatokkal. „A SME Europe-pal közösen szervezett eseményeink éppen erre irányultak, hogy az erdélyi, túlnyomórészt kis- és közepes vállalatokat bekapcsoljuk az európai körforgásba. Az elmúlt időszakban Erdélyben két fontos nemzetközi gazdasági konferenciát szerveztünk, Nagyszebenben és Temesváron tanácskoztunk hazai és európai vállalkozókkal közösen, pár héttel ezelőtt pedig a SME Star Awards díjkiosztóján, felterjesztésemre egy erdélyi vállalkozás, az olaszteleki Daniel Kastélyszálló nyerte el az EU legjobb családi vállalkozásának díját”, tette hozzá Winkler Gyula.

Az EPP Helsinkiben zajló kongresszusa alkalmával tartották meg a SME Europe tisztújító közgyűlését, a szervezet új elnöke Ivan Štefanec szlovákiai EP-képviselő lett.

A SME Europe jobbközép szervezeteket és politikusokat tömörít, akiket az Európai Unióban működő kis- és középvállalatok ágazatának támogatása és megerősítése foglalkoztat. Európában a vállalatok 99 százaléka a KKV szektorhoz tartozik, az új munkahelyek 85 százalékát és a magánszektorban létrehozott állások kétharmadát a kis- és közepes vállalatok biztosítják.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük