Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A TIFF évfordulós megnyitója Csíkszeredában és Maroshévízen- Szenvedélyes szomszédok c. nyitófilm, premier pénteken július 23-án

 

A csíkszeredai és maroshévízi nézők július 23-án, pénteken egy premiert élvezhetnek, amikor a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál-TIFF- nyitófilmje szimultán lesz látható városaikban is.

Az esemény a romániai legnagyobb filmfesztivál 20. évfordulója, a Szenvedélyes szomszédok című, többszörösen díjazott spanyol vígjátékot (r. Cesc Gay, 2020) ugyanazon a napon, az ország 20 településén vetítik.

Sziporkázó vígjáték, amelyben két szomszédos pár felfedezi a modern kapcsolatok összetettségét. A Szenvedélyes szomszédok/ Sentimental / The People Upstairs (rendezte: Cesc Gay, 2020) Julio és Ana témájára összpontosít, akik több mint 15 éve vannak együtt. Már alig néznek egymásra, és a viszályok állandóvá váltak kapcsolatukban. Ma este Ana vacsorára hívta a felsőemeleti szomszédokat. Kicsit fiatalabbak, és a lakásukból hallható gyakori nyögések feszültségforrássá váltak Julio és Ana számára. És amit a házigazdák nem tudnak, az az, hogy ez a vacsora hirtelen érzelmek cunamijává válik.

A filmet öt Goya-díjra jelölték, és olyan spanyol sztárok szerepelnek benne, mint Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, Pedro Almodóvar, A fiatal pápa és Narcos) és Belén Cuesta (La casa de papel, Parkolás). A TIFF-en a Focus Spain szekcióban mutatták be.

Csíkszereda, Csíki Mozi- július 23., péntek, 20:00

A 15 lejes jegyek a mozi pénztárában kaphatók.

Maroshévíz, Calimani mozi, péntek, július 23, 20:00

A 18 lejes jegyek a mozi pénztárában kaphatók.

A maszk viselete a vetítés alatt kötelező.

***

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált a Román Film Népszerűsítéséért Egyesület és a Transilvania filmfesztivál Egyesület szervezi. A 20. kiadásra július 23 – augusztus 1 között kerül sor, a jelenlegi helyzet által megkívánt összes biztonsági intézkedés betartásával.

Kövessen minket: tiff.ro /FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube  

Filmek bárhol és bármikor Romániában a TIFF Unlimited szolgáltatáson keresztül: unlimited.tiff.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.