Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fertőtlenítés a diákok és tanárok biztonsága érdekében Csíkszeredában

Illusztráció

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság április 30-i ülésén három témakört vitatott meg és két határozatot hozott – erről számolt be Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke az ülést követő online sajtótájékoztatón.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a diákok és a tanárok biztonsága érdekében minden használt tanteremben és a tanáriban kézfertőtlenítő-adagolókat szereltet fel – hozzávetőleg 180 darabot. Minden egyes adagoló mellé 5 liter fertőtlenítőszert is biztosítanak, a folyosók fertőtlenítése érdekében pedig klór alapú port, tablettát és folyadékot vásárolnak az iskoláknak. Ezt határozatban is rögzítette a bizottság.

Arról is határoztak, hogy – dr. Soós Szabó Klára családorvos, önkormányzati képviselő kezdeményezésére – a testület átiratban fordul a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz, hogy vizsgálják meg egy tömeges csíkszeredai koronavírus-tesztelés lehetőségét és indokoltságát.

A polgármester a bizottság előtt bemutatta a beruházások helyzetét: jelenleg is több mint 70 millió lej összértékű beruházásra van szerződése a polgármesteri hivatalnak, ami azt mutatja, hogy a város fejlesztése nem állt meg.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük