Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A közösség fejlesztése partnerségek és az uniós forrásokhoz való hozzáférés érdekében hozott döntések révén

Június 14-én, hétfőn került sor Hargita Megye Tanácsának rendkívüli online ülésére, amely során olyan döntéseket hoztak, amelyek hozzájárulnak a közösség potenciáljának fejlesztéséhez, az oktatás minőségének javításához az uniós projektek által és a jövedelemadó 6% -ának újraelosztásából származó támogatás révén három felcsíki településen, amelyek társultak a PNDR (Országos Vidékfejlesztési program) finanszírozás igénylésében.

Az európai alapokból történő finanszírozás iránti kérelemben részt vevők közös akaratával és erőfeszítéseivel jóváhagyták a projektet a gyergyószentmiklósi, székelykeresztúri és balánbányai három üzleti inkubátor létrehozására, hogy új üzleti lehetőségeket teremtsenek és kiaknázzák a meglévő erőforrásokat ezen a három helyszínen.

“Partnerek vagyunk minden olyan kezdeményezésben, amely a megye gazdasági fejlődését célozza, legyen szó városokról vagy községekről” – mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.

A 6%-os jövedelemadóból Hargita Megyei Tanács támogatja az ADI DKSZ Közösségi Fejlesztési Társulást, amelynek tagjai Csíkszenttamás, Csíkkarcfalva és Csíkdánfalva, a községi utak további korszerűsítésében, a projekt a PNDR keretében valósul meg.

„Ritka, amikor három helység társul, és ezt támogatni kell, Hargita Megye Tanácsa 600 ezer lejjel járul hozzá. Továbbra is finanszírozási forrásokat keresünk, hogy támogathassuk az A.D.I. erőfeszítéseit “- említette Borboly Csaba.

A találkozó napirendjén szerepelt a tanulók oktatásának támogatása, jóváhagyva Hargita megye együttműködését a 7SMART Steps európai projekt partnereivel: a magyarországi InterRegio Fórum Egyesülettel, a szlovákiai INNONET n.o.- val, a magyar Új Esély Egyesülettel és a Regionet- Romániai Regionális Fejlesztési Központtal. A projekt célja, hogy hozzájáruljon olyan tanulási modulok fejlesztéséhez, amelyek lehetővé teszik a tanárok számára, hogy alkalmazkodjanak a digitálisan támogatott tanítási folyamathoz és a tartalom létrehozásához, a hallgatók oktatásának ésszerűsítése érdekében. A projektben való részvétel a megyei tanács által tett lépések folytatása annak érdekében, hogy jó gyakorlatokra és módszertanokra találjon példákat a tanulási folyamat hatékonyabbá tételére a hallgatók számára.

A tanácsülésen elfogadták Hargita Megye Tanácsának, mint Csíkszereda partnerének a hozzájárulását a Néptánc Program keretében, amelynek célja a régió sajátos népi hagyományainak megőrzése és továbbadása, az “Ezer székely leány napja” kulturális rendezvényen keresztül.

Elfogadták azokat az árakat is, amelyeket az Întreţiere Drumuri Harghita SRL társaság alkalmaz a megyei utak jelenlegi karbantartási és javítási szolgáltatásaira.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.