Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Országos Adócsalás Elleni Igazgatóság ország szinten végez csalás elleni ellenőrzéseket azokon a gazdasági területeken, ahol rossz az adófizetési alkalmazkodás

 

Az Országos Adócsalás Elleni Igazgatóság (DGAF) felügyelői április 24. és 29. között országos szintű operatív ellenőrzési akciókat hajtanak végre azzal a céllal, hogy csökkentsék az adóelkerülést a kiskereskedelem és a lakossági közvetlen szolgáltatásnyújtás területén, valamint egyéb olyan gazdasági területeken, ahol a meglevő információk alapján intézményi szinten végzett kockázatelemzések nyomán pénzügyi fegyelmezetlenség, illetve a nyilatkozattételnek való rossz megfelelés jelensége derült ki.

Így az akció első két napjában a DGAF ellenőrei 378 gazdasági szereplőt ellenőriztek és 329 büntetést alkalmaztak összesen 1.647.721 lej értékben, ebből 1.607.000 lej pénzbírságot és 40.721 lej összértékben elkobzást. Ugyanakkor további adóvonzatokat 34.865 lej értékre becsültek.

Az Adó és Pénzügyi Hatóságon belüli adócsalás elleni osztály folyamatosan azon dolgozik, hogy az adókötelezettségek teljesítésének elkerülése és az adóelkerülés visszaszorítása érdekében szervezett tranzakciós láncokat felbontsa, az adóbevallási és –fizetési kötelezettség önkéntes teljesítésének fokozására irányuló stratégiai cél elérése érdekében.

Az ellenőrzési akciók a következő időszakban is folytatódnak.

Az Adó- és Pénzügyi Hatóság azt javasolja minden gazdasági szereplőnek, hogy az elvégzett tevékenységből származó bevételt adóztassák meg, a vásárlókat pedig arra kéri, hogy minden megvásárolt áruról vagy szolgáltatásról kérjenek pénztárgépi bizonylatot.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.