Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita- Neamț határvita visszatér. A Békás-szoros ügye újra a bíróság asztalán

Neamț megye Prefektusi Hivatalát mint alperest, Gyergyószentmiklós, Almásmező, Neamț megye közigazgatási egységekkel, Hargita megye Prefektusi Hivatalával, Hargita megye Kataszteri Hivatalával, Neamț megye Kataszteri Hivatalával és a Satelit NT Kft-vel együtt bíróság elé idézte a felperes, Hargita megye közigazgatási egysége, Hargita Megye Tanácsán keresztül és kéri annak a behatárolási jegyzőkönyvnek a törlését, mely a közös Gyergyószentmiklós- Gyergyótölgyes- Békás terület adminisztratív határának meghatározására vonatkozik.

Tulajdonképpen ugyanarról a jegyzőkönyvről van szó, amely a 1417/105/2011-es ügyirat témáját képezte, és amelyre vonatkozóan a Ploiesti Fellebbviteli Bíróság jogerősen ítéletet hozott a 454/27.06.2020-as határozattal, elutasítva a jegyzőkönyv megsemmisítésére irányuló kérelmet.

Hargita Megye Tanácsa kérelmében a korábbi keresethez képest nem hivatkozik olyan új indokokra, amelyek indokolttá tennék egy másik, azonos tárgyú kérelem előterjesztését, gyakorlatilag megismételve azt a tényt, hogy a megtámadott közigazgatási irat fenntartásával a két megye (Neamț és Hargita) területében történt „kiigazítás” mintegy 700 hektárral Gyergyószentmiklós megyei jogú város kárára.

közölte Neamț megye Prefektusi Intézménye
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.