Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Șomerii din județul Harghita o șansă la calificare profesională și un loc de muncă

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive este obiectivul proiectului la care Praktik Consulting & Comp SRL din Miercurea Ciuc a aplicat pentru 3,48 milioane de lei prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2014-2020.

Vom derula programul în parteneriat cu organizația parteneră craioveană Agora 2013, astfel încât pot fi atrase în proiect 180 de persoane din județul Harghita: șomeri pe termen lung, persoane inactive, persoane trecute de 54 ani, rromi, persoane cu dizabilități, agricultori din mediul rural vor fi ajutați să obțină o calificare profesională și un loc de muncă– a spus Pănescu Ibolya.

Managerul de proiect a mai spus, că pentru activitățile în județ se pot cheltui 1,8 milioane lei. De asemenea am aflat, că după instruire vor ajuta pe cei implicți să-și găsească un loc de muncă, de fapt având un rol de legătură între companii și viitorii angajați.

Mai mult, nu exclud posibilitatea de a-i ajuta pe aceștia să-și înființeze o afacere. Celor care aleg această cale, un expert va explica din ce tipuri de firmă pot alege, ce trebuie să știe despre fiecare, a spus Pănescu Ibolya. Obiectivul lor este ca 42% din participanți să-și găsească un loc de muncă.

Cursurile nu se vor ține doar în municipii precum Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, ci în caz că se adună un grup de 14 persoane interesate- se vor ține cursuri și în mediul rural. În program sunt incluși deopotrivă persoane vorbitoare de limbă maghiară, respectiv română, deoarece desfășurarea activităților este organizată în ambele limbi.

Contact și înscrieri la telefon 0745-394 860, sau pe pagina facebook Praktik Consulting & Comp, sau personal la Miercurea Ciuc, strada Borviz nr.3.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.