Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újra ellenőrzések Hargita megyében. 3750 lejre bírságoltak az elmúlt 24 órában

Az elmúlt 24 órában a prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség, a Hargita Megyei Csendőrségfelügyelőség és a Belügyminisztérium egyéb struktúrái, valamint a területen felelős valamennyi hatóság folytatta az új koronavírus terjedését megelőző tevékenységek, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzését.

A belügyminisztérium olyan helyeket ellenőrzött, ahol nagy volt az állampolgárok beáramlása, bevásárlóközpontok és a szomszédos területek, a közétkeztetési létesítmények, a rekreációs területek és más zsúfolt területek, valamint a tömegközlekedési eszközök. 40 gazdasági egységet és 96 egyéb célhelyet vagy más helyszínt ellenőriztek, illetve teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési / karantén területeket is.

Emellett 32 szállítóeszközt ellenőriztek, és 993 embert igazoltak le, és megállapították, hogy közülük 9 nem tartotta be az egyéni védelmi intézkedéseket, további 9 ember pedig nem tartotta be a kijárás tilalmát.

Ugyanakkor 95 személyt ellenőriztek az izolációs intézkedések betartásával kapcsolatban, további 287 személyt pedig a karanténintézkedések betartásával kapcsolatban.

A rendőrség szerint a korábbi intézkedésekhez hasonlóan megelőző üzenetek és figyelmeztetések sokaságát küldték el mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, de 19 szankciót szabtak ki pénzbírsággal vagy figyelmeztetéssel, 10-et az egyéni védelmi intézkedések be nem tartása, 9-et pedig a kijárási tilalom megszegése miatt, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 3750 lej értékben.

A rendőrök, a belügyminisztérium és az ellenőrzésben illetékes intézmények struktúráival együtt, egyenruhában és civilben egyaránt folytatják tevékenységüket a Covid-19 járvány megelőzésére és leküzdésére vonatkozó intézkedésekről szóló 55/2020-as törvény előírásainak betartása érdekében.

Az állampolgároknak javasolják, hogy tartsák be a fizikai távolságot, és ne tegyék ki magukat kockázatoknak.

TELVERDE – 0800800165, az a telefonszám, ahol bejelenthetők a COVID-19 keretében megállapított intézkedések betartásával kapcsolatos szabálytalanságok.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.