Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Már csak 7 nap van a pénztárgépek Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal számítógépes rendszeréhez történő csatlakoztatási határidő lejártáig

 

Az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal tájékoztatja az elektronikus pénztárgép (AMEF) használatára kötelezett gazdasági szereplőket, kis- és középadózókat, hogy 2021. november 30. a határidő az AMEF csatlakozásának az ANAF országos számítógépes rendszeréhez. (28/1999-es sürgősségi kormányrendelet 1. cikk 1-es bekezdés).

A határidőt nem hosszabbítják meg.

Az AMEF távkapcsolatának biztosítására vonatkozó kötelezettség elmulasztása a fiskális adatok ANAF-nak történő továbbítása érdekében szabálysértésnek minősül, és 8000 és 10000 lej közötti pénzbírsággal sújtható, a gazdasági szereplők elektronikus pénztárgép-használati kötelezettségéről szóló 28/1999-es sürgősségi kormányrendelet 10-es cikk ff) alpont, összevetve a 11-es cikk (1) bekezdés j) alpont értelmében.

  • Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal, Kommunikációs, Közkapcsolati és Sajtó OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.