Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei háziorvosi rendelőknek csak egyharmada kötött szerződést a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral a Covid elleni oltás beadására

 

Hargita megyében mindössze 42 háziorvosi rendelő, az összesen 128-ból áll szerződésben a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Házzal (CJAS) a COVID elleni oltás beadására, ezen rendelők területi lefedettsége megyei szinten nem megfelelő.

A Hargita Megyei Egészségbiztosítási Ház főigazgatója, Duda Tihamér május 17-én, kedden az AGERPRES-nek úgy nyilatkozott, hogy az általa vezetett intézmény 128 orvosi rendelővel kötött szerződést, de a háziorvosok száma magasabb, mert egyetlen szerződésben többen szerepelhetnek.

Az orvosi rendelőkkel kötött összesen 128 szerződésből 42 COVID elleni oltásra vonatkozik, 81 rendelőben végeznek COVID-tesztet, 103 rendelő pedig szerződéses kapcsolatban áll a biztosítóházzal a COVID utáni állapot megfigyelésére.

A Hargita Megyei Egészségbiztosítási Ház főigazgatója szerint magasabb azoknak a háziorvosoknak a száma, akik részt vettek a COVID elleni védőoltásban, sokan a megye oltási központjaiban dolgoztak.

Duda Tihamér úgy véli, hogy július 1-je után, amikor már kizárólag a háziorvosi rendelőkben folyik a COVID elleni oltási tevékenység, növekedni fog a biztosítóházzal kötött szerződések száma.

Elmondta azt is, hogy aki továbbra is be szeretné oltatni magát, az tájékozódhat a biztosítóházzal szerződéses jogviszonyban álló orvosok névsoráról és időpontot kérhet, még akkor is, ha az a háziorvos, akihez be van iratkozva, nem szerepel ezen a listán.

A Hargita Megyei Egészségbiztosítási Ház tavaly összesen csaknem 550 000 lejt fizetett a háziorvosi rendelők oltási tevékenységéért, idén eddig több mint 72 000 lejt fizettek ki.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.