Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két kóbor kiskutyát mentett meg Galócáson az Állatvédelmi Rendőrség

 

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság Állatvédelmi Osztályának rendőrei január 16-án az állatvédelem terén elkövetett bűncselekmények leküzdésére léptek fel. Öt kutyát helyeztek el a menhelyen, hat bírságot alkalmazott a rendőrség.

Maroshévízen 10 helyszínen végeztek ellenőrzést, melynek következtében az Állatvédelmi Osztály rendőrei kiadtak egy menhelyen történő elhelyezési parancsot, a 205/2004-es, az állatok védelmére vonatkozó törvény értelmében, így öt kutyát helyeztek el a maroshévízi kutyamenhelyen.

A kutyákat csipezik, ivartalanítják és veszettség ellen oltják be.

A rendőrök az intézkedés során hat bírságot róttak ki az állatvédelemre vonatkozó jogszabályi rendelkezések be nem tartása miatt.

A tevékenységben részt vett a Hargita megyei rendőrség különleges bevetési egysége, egy állatorvos és Maroshévíz Városháza képviselője.

Az Állatvédelmi Osztály rendőrei ugyanakkor egy bejelentés nyomán eljártak az 578-as európai út mellett Galócás területén kóborló két kiskutya ügyében is. Az állatokat a rendőrök a maroshévízi állatmenhelyre vitték. A nyomozás folytatódik a kiskutyákat magukra hagyó személy azonosítása és felelősségre vonása érdekében.

A rendőrség egyúttal felhívja a figyelmet az ilyen jellegű cselekmények elkövetésének súlyosságára, az állattartókat terhelő kötelezettségekre, valamint arra, hogy ezek elmulasztása 3000 és 12000 lej közötti pénzbírsággal sújtható a 205/ 2004R törvény értelmében.

  • információk és fotó Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóirodájaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.