Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két elárvult medvebocs került a Hargita megyei Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears központba

Két elárvult medvebocsot találtak nemrég a Királykő Nemzeti Park vadőrei a Dâmbovicioarei szoros környékén.

Az állatokat a Hargita megyei, és egyben Romániában az egyetlen árva medvék számára fenntartott központ vette át, melynek végső célja az állatok vadonba való visszahelyezése.

A Királykő Nemzeti Park Facebook oldalán közzétett bejegyzésben egy turista jelezte a 112-es telefonszámon, hogy két medvebocsot látott a Dâmbovicioarei szoros környékén. Az Királykő Nemzeti Park vadőrei és az Argeș megyei környezetvédelmi őrség egy képviselője a helyszínre mentek.

Mivel nem észlelték az anyamedve jelenlétét, és az egyik bocs nagyon gyengének tűnt, úgy döntöttek, hogy befogják őket.

A két kisbocsot egy közeli állatorvosi rendelőbe vitték, állapotuk felmérésére és stabilizálására. Az állatorvos szerint a bocsok néhány napja válhattak el anyjuktól, kiszáradtak és gyengék voltak.

A Hargita megyei Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears vette át őket.

fotó: Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears

A Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears központ romániai támogatói segíthetik a központot a 230-as űrlap kitöltésével, amellyel a fizetési vagy a nyugdíj után felszámolt adó 2, vagy 3,5%-a nonprofit szervezetekhez irányítható. Ennek az űrlapnak a kitöltése és benyújtása nem kerül semmibe, azonban ha nem irányítják a jövedelemadót nonprofit szervezetekhez, az az összeg  az államnak marad.

A Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears adataival kitöltött űrlap innen letölthető: https://bear-again.com/…/uploads/2021/02/Formular-230.pdf

A kitöltött űrlap a település adóhatóságához közvetlenül vagy postai úton juttatható el. A benyújtás határideje 2021 május 25.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.