Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 350.000 lej adomány a januári tűzeset által érintett csíkszeredai romák számára

A Gyulafehérvári Caritas arról tájékoztat, hogy az elmúlt három hónapban több mint 350.000 lej értékű adomány érkezett a csíkszeredai romák megsegítésére, akiknek januárban tűzvész rombolta le az otthonukat.

A Caritas által felajánlott pénz magánszemélyektől, cégektől, karitatív rendezvényekről és egyházi gyűjtésekből származik.

“Így az áldozatok érdekében összesen 351.516,42 lejt gyűjtöttek össze, amelynek jelentős részét, azaz 265.985,87 lejt a gyulafehérvári római katolikus főegyházmegye templomainak hívei adományoztak, excellenciája Kovács Gergely érsek felhívására. Ezenkívül természetbeni adományok is érkeztek: élelmiszer 78.573 lej értékben és ruházat 9.867 lej értékben, amelyeket az áldozatoknak osztottak szét “- áll a Gyulafehérvári Caritas Egyesület közleményében.

A legtöbb pénzadományt, 248.866 lejt a Caritas a rászorulók gondozására és táplálására fordította. Míg az elején 260-290 ember evett naponta a sportcsarnokban, egyesek visszaköltözése után a Jakab Antal Ház konyhájában rendszeresen reggelit, ebédet és vacsorát készítettek 130-115 fő számára.

A fennmaradó 102.650,42 lejt a Caritas szociális, oktatási és foglalkozási tevékenységekre fordítja a sportcsarnokban elhelyezett családok számára.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük