Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két személyt vettek őrizetbe a csíkszeredai házkutatások nyomán. Egy diáknál kannabiszt találtak

 

A szervezett bűnözés elleni igazgatóság Hargita területi ügyészei elrendelték két személy 24 órás őrizetbe vételét, akik ellen kábítószer és fokozott kockázatú kábítószer kereskedés miatt folyik kivizsgálás.

„Az ügyben megállapítást nyert, hogy a vádlottak 2022 folyamán ugyanazon büntetőjogi határozat alapján ismételten értékesítettek veszélyes kábítószert és pszichoaktív hatású anyagokat Hargita megyei fogyasztóknak, köztük kiskorúaknak.

Az intézkedéseket azután rendelték el, hogy az egyik vádlottat tetten értek a nyomozó szervek, amikor eladta a hozzávetőleg 5 grammnyi kannabiszt.

Az akció során egy kiskorút észleltek az általa látogatott oktatási egységben, körülbelül egy gramm kannabisz volt nála.

A tevékenységet 19 házkutatás végrehajtása követte Csíkszereda városában, melynek eredményeként mintegy 70 gramm kannabisz és 10 gramm NPS (“Kristal”), Xanax tabletták, 5 daráló és több precíziós mérleg, mobil terminálok és 3700 lej összeget került azonosításra és lefoglalásra, 14 személyt kísértek kihallgatásra.”- olvasható a DIICOT Hargita területi irodájának közleményében .

A házkutatásokban a szervezett bűnözés elleni igazgatóság Hargita és Maros megyei területi irodáinak rendőrei, ügyészek, a Hargita megyei rendőrség rendőrei, a Hargita megyei csendőrség csendőrei vettek részt. Szakértői támogatást a Román Rendőrséghez tartozó Különleges Műveletek Igazgatósága biztosított.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.