Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Két Hargita megyei iskola használ kísérleti jelleggel elektronikus katalógust

 

Az oktatási minisztérium által jóváhagyott lista szerint az elektronikus katalógust ebben a tanévben kizárólag 37 megye 248 iskolájában és Bukarestben fogják használni. A dokumentum olyan iskolákat ír elő, amelyek mentesülnek a katalógus fizikai formában történő használata alól.

Az intézmények beiratkozhattak a minisztérium által a tanfolyamok kezdete előtt néhány nappal elindított kísérleti programba, a 2021. augusztus 31 -i 5157 sz. minisztériumi rendelet szerint.

A 248 iskola már nem a klasszikus katalógusokat használja az osztályozásra és a tanulók hiányzásainak nyilvántartására, hanem csak az elektronikus katalógust.

Az osztályzatokat és a hiányzásokat egy online platformra fogják feltölteni, amelyhez az adatokat kitöltő tanárok, de a szülők is hozzáférhetnek.

A programban két Hargita megyei iskola vesz részt: a vaslábi Teodor Chindea Általános Iskola, valamint a maroshévízi O.C. Taslauanu Elméleti Líceum.

Az elektronikus katalógust alkalmazó kísérleti oktatási egységek listája itt található.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük