Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire în Harghita

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

În judeţul Harghita, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă, mai ales în zonele înalte, iar drumarii intervin cu material antiderapant şi cu utilaje de deszăpezire.

”Avem 29 de utilaje de deszăpezire care acţionează pe drumurile naţionale din judeţ, autobasculante cu lamă şi de împrăştiat material antiderapant. Stratul de zăpadă de pe carosabil este variabil, în funcţie de altitudine, cel mai consistent în zonele înalte, la vârf, în pasuri şi trecători. În cursul dimineţii au fost împrăştiate peste 100 de tone de material antiderapant”, a spus şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, Cătălin Romanescu.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară 15 centimetri în staţiunea Harghita Băi, unde tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune, zece centimetri la Lacu Roşu şi şapte centimetri la vârful Bucin, şi continuă să ningă.

Poliţia Rutieră Harghita a suplimentat echipajele fixe şi mobile pe teren, cu precădere în zonele cu potenţial ridicat de producere a accidentelor, pe DN 12 A, la vârful Frumoasa, pe DN 12 C, în zona Lacu Roşu, pe DN 13 A, în trecătoarea Harghita şi la vârful Calonda, pe DN 13 B, în pasul Bucin, şi pe DN 15, la vârful Creanga, spre Borsec.

“Se verifică echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă şi a autovehiculelor de mare tonaj cu anvelope corespunzătoare sezonului rece şi cu lanţuri antiderapante. Pe de altă parte, se acţionează pentru fluidizarea traficului şi pentru atragerea atenţiei conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, pentru că ninge abundent. În cursul dimineţii s-au produs mai multe accidente uşoare în judeţ, cum ar fi derapări, intrări în şant şi ieşiri în decor”, a spus Gheorghe Filip.

Poliţia recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să aibă pregătite lanţuri antiderapante care, la nevoie, să poată fi utilizate.

Jandarmii montani de la cele patru posturi montane din staţiunile Harghita Băi, Lacu Roşu, Borsec şi Băile Tuşnad patrulează pe traseele montane care prezintă un risc ridicat pentru turiştii care sunt în zonă şi care sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 Decembrie.

Sursa: gandul.info
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.