Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Drumurile județene din zona Odorhei, se află în lucrări

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Lucrările care urmează a se executa au fost prezentate primarilor din zona Odorhei.

Lucrările care urmează a fi executate în vederea întreținerii de vară a drumurilor județene din zona Odorhei, au fost prezentate primarilor din zonă, în cursul zilei de 26 septembrie de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, vicepreședinte și colegi ai direcției de drumuri din cadrul consiliului județean.

Borboly Csaba a menționat că anul a demarat cu un deficit al bugetului de venituri și cheltuieli al instituției. Trei sferturi din acest deficit a fost alocat consiliului județean. În cadrul ședinței ordinare din luna septembrie a Consiliului Județean Harghita,  care a avut loc la Siculeni, pentru întreținerea drumurilor județene s-a alocat suma de 11 milioane de lei. După executarea lucrărilor de curățare a șanțurilor și rigolelor, respectiv lucrările de pietruire urmează așternerea stratului de asfalt.

La Vărșag, pe drumul județean 138B, urmează a fi asfaltată o porțiune de 7,7 kilometri. La Ulieș se vor executa lucrări de casetare pe acea porțiune de 50 de metri pe care drumul a alunecat. Se vor executa lucrări de pietruire între Băile Homorod și Mărtiniș, pe Valea Ilona, între Ulieș și Orășeni, în direcția Uilac, la Șoimușu-Mic, între localitățile Atid și Șiclod, între Goagiu și limita cu județul Mureș, între Inlăceni și Păuleni, între Polonița și Hoghia, respectiv între Ulieș și Petecu. În ceea ce privește lucrările de pietruire, în cele mai multe locuri se vor așterne aproximativ trei sute de metri cubi de piatră spartă per kilometru.

Pe drumul județean 131, în apropierea localități Ocland, în vederea remedierii temporare a drumului, se execută lucrări de lățire a drumului, în vederea realizări unei benzi de circulație temporară. În urma lucrărilor se vor îndepărta 1500 metri cubi de pământ și se vor așterne 250 metri cubi de piatră. În vederea remedierii alunecărilor de teren, sunt în curs de realizare studii geotehnice.

În vederea siguranței circulației, pe toate drumurile județene asfaltate se vor executa lucrări de vopsire a marcajului longitudinal al drumurilor. Se vor remarca și trecerile de pietoni, iar în urma discuțiilor cu primarii s-a stabilit că dacă există solicitări de realizare de noi treceri, acest fapt va fi semnalat de către aceștia.

În acest an nu se vor monta delimitări de viteză, ci se vor aplica benzi rezonatoare înaintea trecerilor de pietoni, respectiv pe acele porțiuni de drum unde vor exista solicitări în acest sens.

Borboly Csaba i-a rugat pe primari să verifice lucrările și să semnaleze probleme care se ivesc, astfel ca bani care au fost alocați doar acum de guvern, să poată fi utilizați în vederea finalizării lucrărilor până la instalarea sezonului rece. În ceea ce privește lucrările de întreținere de iarnă, președintele consiliului județean a semnalat că termenul la care intră în vigoare contractele este 20 octombrie.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.