Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A „Nyugat Szövetség” után megjelenik az Észak- Erdély Provincia

Több Máramaros, Szatmár, Szilágy és Beszterce megyei önkormányzat hozná létre 2019 január 15-éig az ún. Észak-Erdély Provinciát, tájékoztat a MEDIAFAX hírügynökség tudósítója.

Nagybánya polgármestere, Cătălin Cherecheș az ötletgazda, elmondta a MEDIAFAX tudósítójának: „Az Észak Erdély Provincia nem egy válasz a Nyugat Szövetségére, nem lévén politikai színezete. 2019 január 15-éig létrehozzuk az Észak Erdély Provinciát a négy megyeszékhely, illetve városok és megyei jogú városok önkormányzatai társulásával. A cél az ország megerősítése a térség gazdasági fejlesztése által, a globális versenyképesség felé irányulás. Célunk Észak Erdély fejlesztése.”

Az első gondolatunk a gyorsforgalmi út, egyfajta autópálya Nagybánya és Szatmár között, amit kiegészít a Nagybányát elkerülő út, majd következne a Felsőbánya és Máramarossziget felé vezető út, hogy a kisebb városokat is fejlesszük. Ezt követné egy Romániát Ukrajnával összekötő híd, aztán a Nagybánya- Zilah közti út, illetve az erdélyi autópályát keresztező út. Szeretnénk továbbá egy Beszterce felé haladó út és vasút infrastruktúrát is”, mondta Cherecheș.

Ugyanakkor az Észak Erdély Provincia részt venne az idegenforgalom, a kultúra, a sport, az oktatás és szakoktatás terén megvalósítandó projektek fejlesztésében.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük