Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az E-star 678.242 lejt kér a gyergyószentmiklósi városházától

Ahogy előre gondoltuk, az E-star nevű cég, amely a gyergyószentmiklosi fűtésszolgáltatással volt megbízva, most a szerződésbontás után, nem kevesebbet és nem többet, mind 678.242 lejt kér a városházától. Állítása szerint a tüzelőanyag árának növekedése és a jelenlegi ár közötti különbözetet, valamint büntető kamatokat.

A tárgyalás a marosvásárhelyi Ítélőtáblán zajlik, elég távol a Gyergyószentmiklósiak szemétől és fülétől, viszont mi nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a polgármesteri hivatal, kellőképpen, profi módon fogja-e magát képviselni ezen a tárgyaláson, vagy el fogja veszíteni kisebb, nagyobb szándékosan elkövetett hibák miatt. Amennyiben az E-star nyeri meg a keresetet, akkor a polgármesteri hivatal, közel 7.000.000.000 régi lejt kell fizessen, természetesen mindezt a gyergyószentmiklósi adófizető polgárok zsebéből.
Un comentariu la “Az E-star 678.242 lejt kér a gyergyószentmiklósi városházától

 1. tibor

  Az E star azt állította, hogy egy nagyon hatékony rendszert működtet Gyergyószentmiklóson.
  Hol is van az a hatékonyság amikor ország szinten az egyik legnagyobb gigakalória árat számlázza.
  Gondoljunk csak a friss téli hóra, milyen gyönyörüen kirajzolódik a fő vezetékek nyomvonala, vajon ez igy normális vagy nem megfelelően szigetelt vezetékek vannak a földbe dugva?
  Hatásfok? Miről beszélünk amikor a melegvizet gigakalóriában számlázzák óriási áron (minden lépcsőházban különbözik) és sok helyen fele hideg vizként folyik át az orákon amig felmelegszik.
  A város kb. 200 lépcsőházában hány fajta néhol gyanusan kezdetleges hőcserélő van felszerelve amiknek óriasi hatásfok különbsége lehet, egyesek jó pénzért melegednek mások meg akár többért is fáznak.
  Ne feledjük, hogy a gigakalória előállitása gáztüzeléssel kb. 150 RON és akkor miből is áll a nagy hatékonyság a 380 RON –ig amivel számlázzák a fogyasztók felé (és még ezt is akarják feljebb vinni). Itt van a határtalan mennyiségü potom áron megkapható fürészhulladék a környéken, de minek megjavitani a vegyes tüzelésü kazánokat ha a gáz alapú előállitásra is akkora árrést rátehetnek amennyit nem szégyelnek takarózva azzal hogy a szerződés az ár ősszetételét titkositja (vajon miért?)
  Mindenki kapzsi a mai világban és ez alól az RFV – E star kivétel lenne? Az előállitási és számlázási ár között persze normalis, hogy van különbség aminek sok ősszetevője van (az üzemanyag ára az alap + a cég müködési költségei- fizetések, karbantartás, illetékek az állam felé, esteleg kölcsönök- kamatok törlesztése, a rendszer hatásfoka mint veszteség,…, +a nyereség (profit), és az amortizácio. És itt álljunk meg egy pillanatra, ez a legrejtelmesebb dolog amivel lehet zsonglőrködni az ár ősszeállitásánál. Ha jól emlékszem az amortizációt az elején a E star 20 vagy 25 évre osztotta fel vagy tévedek de mindenképp nem 3 vagy 5 évre.
  Nem lett volna korrektebb még egy kis energiát befektetni a vegyes tüzelésü kazánokba kisebb amortizációt bevini az árakba és egy borzasztóan szegény város szinten mint Gyergyó egy hosszútávon megfiztehető hőenergiáat szolgáltatni? Akkor nem lettek volna se leválások a rendszerről, se cirkuszok a tanáccsal hanem egy tényleg hatékony rendszer működhetett volna akár példaképü is országszinten. De mindez csak álom és ébredjünk fel ne feledjük hol élünk.
  Köszönet az RFV – E star-nak, hogy 5 éve kisegitette a várost egy tehetetlen helyzetből de sajnos akkor senki nem gondolta, hogy ekkora hadisarcot kell majd fizteni.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.