Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum csapata szeptember 10-én, pénteken, a csíkpálfalvi Művelődési Központban tartózkodott

A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum csapatának egy része szeptember 10-én, pénteken, a csíkpálfalvi Művelődési Központban tartózkodott, ahol Dr. Valerii Kavruk, az intézmény vezetője, régész, kutató és a csíkpálfalvi régészeti lelőhelyen folyó kutatás tudományos koordinátora bemutatta az ásatási helyszínt, kiemelve a hely földrajzához, történetéhez és kultúrájához kapcsolódó szempontokat, miközben bemutatta az itt rögzített kutatások és felfedezések mérlegét, 1999-től napjainkig.

Ferencz Csaba polgármester méltatta a múzeum csapatának munkáját, és arról biztosított, hogy népszerűsíti a község lakói között és az iskola területén az ásatási helyszínt és „A csíkpálfalvi őskori település – Várdomb kiállítás”-t. Ugyanakkor kifejezte azon vágyát, hogy a kiállítás vagy annak egy része a helyi hatóság által kezelt térben valamikor megrendezésre kerüljön. Addig azonban arról biztosított, hogy részt vesznek a múzeum sepsiszentgyörgyi székhelyére szervezett kirándulások szervezésében, hogy nagyobb számban láthassák a csíkszeredai lakosok azt a kiállítást, amely kiemeli a Várdombról előkerült maradványokat. Emellett Dr. Valerii Kavruk meghívást intézett az érdeklődőkhöz, hogy vegyenek részt az ásatási helyszínen folyó munkákban, a felnőttek, és kiemelte a gyermekeknek szervezett táborozási lehetőséget.

A rendezvényt, a Községi Napok programjának részeként (szeptember 10-12.) a Csíkpálfalvi Polgármesteri Hivatal és a Kulturális Központ szervezte, együttműködésben a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeummal.

Szöveg, fotó – Cosmina Marcela OLTEAN
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük