Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Erdészeti nevelés Hargita megyében iskolásoknak és óvodásoknak

A Faültetés Hónapjában a Hargita Megyei Erdészeti Hivatal, Csíkszeredai, gyergyótölgyesi, maroshévízi, borszéki és homródi területi erdészeti irodáin keresztül találkozókat szervezett az erdészetek székhelyén vagy a közeli tanintézetekben, amelyek során, interaktív módon bemutatták az óvodásoknak és iskolásoknak az erdészeti tevékenység néhány aspektusát, tovább az erdei ökoszisztéma fontosságáról és összetettségéről beszéltek, valamint az erdők és a fa előnyeiről az ember mindennapi életében.

A Romsilva országos Erdészeti Igazgatóság, a területi igazgatóságaival, illetve a nemzeti parkok és természeti parkokkal partnerségben álló iskolákkal és óvodákkal közösen erdészeti nevelési projekteket valósít meg, a gyerekek elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, erdősítési akciókban és kirándulásokon, amelyek által megismerik az erdő szerepét, valamint az erdő gondozásának és védelmének módját.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.