Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A tegnap esti narancsszínű riasztás következményei Hargita megyében

Tegnap este Hargita megyében 19:40 és 20:40 között rossz időre figyelmeztető narancsszínű riasztás volt érvényben heves esőre, helyenként 35-40 l/négyzetméter csapadékra, széllökésekre, villámlásra és közepes méretű jégesőre vonatkozóan.

Múlt éjszaka a Hargita megyei tűzoltók több alkalommal avatkoztak be az árvíz miatt.

Gyergyóhodoson, Gyergyóújfaluban, Gyergyószentmiklóson avatkoztak be a maroshévízi és gyergyószentmiklósi tűzoltók, illetve a gyergyóújfalvi önkéntes tűzoltók az udvarokban, gazdaságokban és pincékben felgyülemlett víz miatt, illetve egy földcsuszamlásnál Gyergyóhodoson a 153-as megyei úton.

Gyergyóújfaluban és Gyergyócsomafalván több pincét (kb. 70) árasztott el a víz. Gyergyóújfaluban négy személyt, két nőt, egy férfit és egy négyhónapos csecsemőt menekítettek ki a tűzoltók. Ugyanakkor a jószágaikat is kimenekítették (15 kecskét, 2 kutyát és 10 tyúkot) az udvarról, ahol a víz magassága elérte a 1,5 métert.

A Hargita megyei tűzoltók ma is, május 21-én készenlétben állnak az időjárás okozta negatív hatások mérséklésére és eltávolítására. Jelen pillanatban a gyergyószentmiklósi tűzoltók 11 pincéből és két lakásból szivattyúzzák ki a vizet Gyergyószentmiklóson, valamint egy gyergyócsomafalvi üzlet alagsorából, majd ugyanazon a településen házak pincéjéből távolítják el a vizet.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.