Egy újabb inkompetens személy, Korond polgármestere veszített pert és el kell távolítania egy magyar nyelvű feliratot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mintha teljesen üresfejű lennekatona_mihaly_polgi, vagy megtörténhet, hogy szándékosan szegett meg bizonyos szabályokat a perek elvesztése céljából, hogy aztán áldozatként állíthassa be magát. Korond község RMDSZ-es polgármestere, Katona Mihály véglegesen veszített abban a perben, amelynek eredményeként el kell távolítania a magyar nyelvű „Községháza” feliratot a hivatal épületéről. A Marosvásárhelyi Fellebbviteli bíróság elutasította a fellebbezését, amellyel hatástalanítani próbálta a Hargita Megyei Törvényszék ítéletét:

„Elutasítja az alperesnek, Korond Község Helyi tanácsának a felperesre vonatkozó kérelmét. Elfogadja az ACDE felperesnek- Korond Község polgármestere és Korond Község Helyi tanácsa ellen benyújtott keresetét, következésképpen kötelezi az alpereseket a „Községháza” felirat eltávolítására a hivatali épületről. Kötelezi az alpereseket 1050 lej bírósági illeték és ügyvédi honorárium kifizetésére. Fellebbezési határidő az ítélethirdetéstől számított 15 napon belül, amelyet a Hargita Megyei Törvényszéknél lehet benyújtani. Ítélethirdetés 2015 február 17” (Hot. 237/2016/17.02.2016).

A polgármester fellebbezett, a Fellebbviteli Bíróság 2016 szeptember 20-i döntése elutasította fellebbezést:

„Elutasítja Korond Község polgármestere, a Hargita Megyei Törvényszék 1616/96/2015 ügyiratszám 2015.02.17/237 sz. ítélete ellen benyújtott fellebbezését. Az ítélet végleges. Ítélethirdetés 2016.09.20” Az ítélet jogerős, 30 napon belül végrehajtandó.

korondi

Mindezeket a pereket siralmas módon veszítették el a magyar politikusok, úgy tűnik szánt szándékkal. Egyikük sem követi a törvényes lépéseket, nem rendelkeznek a feliratokhoz szükséges építészeti tervvel, nem teszik le a szükséges kéréseket, nem rendelkeznek jóváhagyással, így minden pert elveszítenek. Ha például van egy kis boltod és egy cégért akarsz kifüggeszteni magyar, román, japán nyelven, be kell tartanod bizonyos törvény előírta lépéseket. Területi tervezéssel kezdődően, benyújtod a cégér tervét, az urbanisztikai irodánál jóváhagyást kérsz, illetékeket fizetsz, kérvényeket teszel le, stb. Ha minden kereskedő betartja ezeket a lépéseket, ahhoz, hogy elkerülje a büntetést, a magyar politikusok a magyar kereskedők által betartott törvényeket megszegve veszítik el a pereket, ezután pedig a választók elé állnak siránkozva, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesülnek.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy