Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elevi surmenați și părinți disperați la Tulgheș, din cauza temelor pentru acasă. Ministerul Educației promitea în 2016 soluția salvatoare

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Zeci de mii de elevi din România sunt încărcați peste limită de către învățători și profesori cu teme pentru acasă. Dascălii cred că dacă le solicită elevilor să muncească acasă exerciții a căror rezolvare durează ore întregi, aplică principiul ”repetiția e mama învățăturii”, însă le scapă din vedere un alt principiu extrem de important ”ce-i prea mult strică”. Efectele sunt contrarii și acestea duc la deteriorarea sănătății copiilor, relațiilor părinți – copii, școală – elevi, s.a.m.d.

În comuna Tulgheș, din județul Harghita, fenomenul s-a materializat și a căpătat amploare. Elevii de clasa a II-a sunt surmenați, din cauza temelor pentru acasă, iar părinții transformați în meditatori, fac teme cu aceștia zi de zi, până seara târziu.

Situația alarmantă a fost semnalată de către părinții micilor elevi, la ședința școlară organizată cu două săptămâni în urmă, pe 21 octombrie, într-o DUMINICĂ (?!). Cu toate că problema a fost dezbătută ca între adulți, nimic nu s-a schimbat în zilele ce au urmat după ședință. Din surse neoficiale, se pare că părinții preferă să nu insiste asupra problemei de teama de a nu rămâne copiii lor fără învățătoare chiar în timpul anului școlar, mai ales că direcțiunea unității de învățământ ridică din umeri.

În noiembrie 2016 Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei urma să semneze o ordonanţă prin care să limiteze numărul de ore pe care elevii din şcoala primară şi gimnazială îl pot petrece acasă făcând teme. Acesta preciza că elevii din clasele V-VIII nu ar trebui să petreacă mai mult de două ore pentru rezolvarea temelor, în timp ce elevii din clasele primare ar trebui să aloce doar o oră pentru exerciţii acasă. Pe atunci, ministrul se opunea şi temelor din vacanţă.

 

dolinex


3 comentarii la “Elevi surmenați și părinți disperați la Tulgheș, din cauza temelor pentru acasă. Ministerul Educației promitea în 2016 soluția salvatoare

 1. Marius Moldovan

  Stimata doamna Viorela Gherasim, sunt parintele unui copil din clasa la care faceți referire și chiar președintele comitetului de părinții din clasa respectiva și doresc sa va spun ca un articol de ziar se face și cu consultarea părților implicate! Eu nu am văzut nici un copil surmenat in respectiva clasa, cu învățătoarea nu ați discutat , cu Direcțiunea școlii nici atât! De unde ați scos tâmpeniile astea nu știu dar dacă țineți la etica va informez ca nu este nici o situație alarmanta , nu a avut loc nici o ședința duminica și dacă unul sau doi părinți sunt nemulțumiți de temele de acasa nu este părerea tuturor părinților ! Va rog respectuos ca părinte dacă nu sunteți in stare sa faceți un bine atunci măcar nu denigrați școala și clasa a doua degeaba! Și dacă nu dați o dezmințire despre acest articol neadevărat o sa acționez conform prevederilor legale ! As vrea sa zic cu stima dar nu pot… Marius Moldovan

  Válasz
  1. Viorela Gherasim Hozzászólás szerzője

   Domnule Marius Moldovan, vă rog să vă exprimați și dvs. un punct de vedere pe această temă. Din păcate nu pot face nici o dezmințire, având în vedere că reprezintă punctul de vedere al altor persoane. Ziar Harghita este o publicație imparțială și deschisă, și cu siguranță va fi publicat în completare orice drept la replică.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük