Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A diákok és óvodások számára ma kezdődik a tavaszi vakáció

A diákok és óvodások április 2-án, pénteken tavaszi szünetre mennek. A végzős évek tanulói számára a vakáció két egyhetes részre oszlik, ezek között három hét online tanítással. A többieknek egy hónap vakációjuk lesz.

A tavaszi vakáció felosztása a következő:

  • Nem végzős osztályok (minden osztály kivéve a VIII. és XII. osztályt) április2- május 4
  • Végzős osztályok: április 2-11/április 30- május 9 (katolikus húsvét: április 4; ortodox húsvét: május 2)
  • Országos képességfelmérő: június 22-25; Érettségi vizsga június 28- július 1.

Az Oktatási Minisztérium által bejelentett legfontosabb változás az, hogy a tanítás időtartama 34-ről 33 hétre csökken minden diák számára, a szakoktatásban résztvevők számára pedig 37-ről 36 hétre.

„A vakáció alatt szervezhető oktatási tevékenység az óvodában fizikai jelenléttel, a Közegészségügyi Igazgatóság jóváhagyásával”- pontosít a miniszteri rendelet.

A vakáció alatt szervezhetők felzárkóztató tevékenységek fizikai jelenléttel a VIII. és XII. osztályosok számára azokon a településeken, ahol a fertőzés előfordulási aránya legfeljebb 6/1.000 lakos.

A Tanév második szemesztere 16 hetes, az eredeti 17 helyett. A végzős évek tanulóit kivéve, a tanév június 25-én ér véget a diákok számára.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük