Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

EMI tábor… a Hargita megyei táborok hattyúdala

Az EMI tábor idén nem tündökölt, de a tavaly sem, jobban mondva évről évre laposabb. Néhány éven keresztül a tábort Borzonton rendezték a Dorka panziónál, egy jól rendezett udvaron. Az utóbbi két évben a tábor a hármas kilométerhez költözött, de az elrendezés nem volt jól átgondolt, főleg ami a főszínpad környékét illeti. Innen hiányoznak a zuhanyzók, csak mobil WC-k vannak, ami nem tetszik a résztvevőknek, víz csak reggel és este van.

Egy másik probléma a belépők ára, amely 25 lejről 30 lejre emelkedett. Sokan visszafordultak miután a körülményeket szemügyre vették és a belépő árát megtudták. És lám a nagy EMI tábor, a többi Hargita megyében szervezett táborhoz hasonlóan, nagyon gyengére sikeredett.

Az infrastruktúra hiánya miatt az eső egy másik romboló faktornak bizonyult. Egy adott pillanatban a szervezők a Kowalsky meg a Vega koncertet is kénytelenek voltak leállítani. Az amúgy is kisszámú résztvevő többsége elégedetlen volt a koncertekkel, és az azt követő rendezvényekkel, amelyeken a hideg és kiábrándultság miatt sokan nem is vettek részt és éjfél körül már nyugovóra tértek.

Az idén a szülők sem bátorították gyermekeiket a táborban való részvételre az előző években tapasztalt magyar szélsőségesség hangsúlyozása miatt… és így a Hargita megyei táboroknak lassan csak a híre marad.

Az EMI tábor idei kiadása bebizonyította még egyszer, hogy a romániai magyarok immunrendszere egyre jobban működik. A tusnádfürdői és zeteleki táborok félsikere után, ahol a vitákban való részvétel kívánnivalót hagy maga után, a fiatal és idősebb magyar politikusoknak az általuk képviselt ám rég elfelejtett hallgatóság reális igényeihez kell igazítania mondanivalóját. A magyar politikusok újból bebizonyították, hogy elszakadtak a valóságtól, képtelenek a megújulásra, idejétmúlt témáknak adóznak, amelyek egyáltalán nem mérvadóak az aktuális gazdasági és politikai helyzet egészére nézve. Miközben a magyar választóközönség a mindennapi valósággal szembesülve felébredt, a politikusok ugyanazt a középszerű gondolkodási mintát követik, megoldásokra képtelenül.

A három tábort követően félreérthetetlenül a jelenlegi magyar politikai osztály kudarcára következtethetünk amelynek, a román politikai osztályhoz hasonlóan egy megoldás van: ráébredni a valóságra vagy eltűnni. Sajnos a gyergyószentmiklósi táborban résztvevő fiatalok avatatlanságról és realizmus hiányról tanúskodtak, mindenki előtt világossá vált, hogy a hasonló rendezvények a végén megadják magukat. A gyergyószentmiklósiak semmiképp sem tudnak alternatívát ajánlani a magyaroknak, az ottani tábor csupán személyes frusztráció és be nem teljesedés kifejezése volt, tartalom és vízió nélkül. A régmúlt idők szellemében való agymosással óriási rosszat követnek el azokkal a magyar fiatalokkal szemben, akik még részt vesznek a táborban.

Ideje lenne a valóságra ébredniük a magyar vezetőknek, mert a magyar fiatalok nagyon jóhiszemű, intelligens, jóérzésű gyerekek, akik a legjobbat érdemlik. Bátorítani, elősegíteni, értékelni és támogatni kellene őket és nem választási manőverezési eszköznek használni.
Un comentariu la “EMI tábor… a Hargita megyei táborok hattyúdala

  1. Radu Mircea

    Foarte adevarat ce spuneti. Poate se intelege odata pentru totdeauna ca vremurile s-au schimbat si ca unii s-au cam rasuflat ca Pepsi. Oricat s-ar forta, nu mai produc nici macar spuma 🙂

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.