Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pénzérmét ad ki a Román Nemzeti Bank I. Ferdinánd király és Mária királyné gyulafehérvári megkoronázása 100 éves évfordulójára

 

 

A Román Nemzeti Bank alapszabályzatára vonatkozó 312/2004-es törvény előírásaival összhangban a Román Nemzeti Bank 2022 október 31-től kezdődően I. Ferdinánd király és Mária királyné gyulafehérvári megkoronázásának 100. évfordulója alkalmából egy- egy arany- és ezüstérmét bocsát forgalomba.

Az átlátszó metakrilát kapszulákba csomagolt arany és ezüst érméket bemutató brosúrák, valamint eredetiségigazolások kísérik, román, angol és francia nyelven. Az eredetiségigazolásokon a BNR kormányzója és a központi pénztáros aláírása szerepel.

Az aranyérme maximális példányszáma 1000, az ezüstérme esetében pedig 5000 darab.

Az aranyérme eladási ára áfa nélkül 14.100 lej, amely tartalmazza a bemutató brosúrát és az eredetiségigazolást, az ezüstérme ára 470 lej, áfa nélkül, beleértve a bemutató brosúrát és az eredetiségigazolást is.

Az érmék vásárlásával kapcsolatos információk a Román Nemzeti Bank honlapján, a Numizmatikai rovatban találhatók:  http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx .
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.