Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A cégek érdeke is, hogy minél hamarabb elkezdjék a munkálatokat

 

Hargita Megye Tanácsa márciusi soros ülésén elvi határozat született arra vonatkozóan, hogy az építkezésekben (út, híd, járda, stb.) korábban megkötött szerződéseket bruttó 17,9 lejes órabérrel újraszámolva fogják aktualizálni.

(https://hargitamegye.ro/hirek/utepites-remeten-es-csicsoban-jarda-gyergyoalfaluban.html)

A témát Csík, Gyergyó és Udvarhely térségek polgármestereivel is megvitatták és közös Hargita megyei szintű határozat született.

A határozat előírja, hogy a hideg időjárás beálltakor leállított munkákat újra kell indítani, ha a hőmérséklet lehetővé teszi. Miután hatályba lépett a kormány döntése a minimálbér változásairól, voltak vállalkozók, akik emelni szeretnék az árakat, ezért nem folytatták a munkát.

„Írásban, hivatalosan fordultunk a polgármesterekhez, rámutatva, hogy mindenki számára előnyös, ha a munka nem késik, és a lehető leghamarabb elkezdődik. Felhívjuk a megye polgármestereit, hogy a lehető leghamarabb aktualizálják a szerződéseket, hogy elkezdődhessenek az utak, járdák építési munkálatai. Ugyanilyen fontos a kátyúzás és az utak adminisztrációja is. E tekintetben Hargita Megye Tanácsa írásban értesítette a feleket, akikkel az intézmény szerződést írt alá”, mondta Borboly Csaba.

A közös álláspont szerint az építőanyagok, az üzemanyag, a nyersanyagok és az építőiparban használt egyéb anyagok ára összhangban van a közbeszerzési eljárás keretében kötött szerződéssel. E tekintetben a jogszabályok nyilvános vita tárgyát képezik, és elfogadása hónapokig tarthat.

„Tekintettel arra, hogy térségünkben hamarabb jön a tél, ezzel együtt a hideg és a munkálatok leállítása, szeretném megemlíteni, hogy a munkálatok mielőbbi elkezdése mindenkinek érdeke! A munkakezdés egy, két héttel történő kitolása óriási késedelem, amit a felelős emberek nem engedhetnek meg!”- mondta Borboly Csaba.

A Hargita Megyei Tanács befektetési munkái az alábbi linken találhatók:

http://investitii.hargitamegye.ro/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük