Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Adócsalás az ásványi anyagok kiaknázása területén

Illusztráció

 

2020 június 11-én a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség az ásványi anyagok kiaknázása területén elkövetett családok megakadályozására és leküzdésére folytatott akciót, megnövelt erőkkel.

Az operatív tevékenységben 24 rendőr vett részt a Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség 4 szakemberével együtt. 15 kereskedelmi egységet ellenőriztek aprólékosan, felfedve a törvénytelenségeket, nemcsak kihágás, hanem bűncselekmény szintjén is. Így 3 pénzbüntetést róttak ki, összesen 20.000 lej rétékben, és 4 adócsalási bűntényre is fény derült.

Jelentős elkobzások is történtek, 94.850 lej értékben, 271 raklap díszkőről lévén szó.

Az eddig végzett vizsgálatok során kiderült, hogy az érintett személyek, két férfi és egy nő, közvetve vagy közvetlenül részt vállalva a bűncselekményben, megkárosították az állami költségvetést az engedély nélkül folytatott bányászattal.

A nyomozást az összes érintett személy azonosítása, és a teljes bűncselekmény dokumentálása, valamint az okozott kár megállapítása és teljes visszatérítése érdekében folytatják.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.