Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Intézményközi együttműködési gyakorlat a Vörös Beavatkozási Terv Hargita megyei szintű aktiválásával

 

A Hargita Megyei Oltul Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége október 11-én intézményközi gyakorlatot szervez és hajt végre egy közúti balesetből eredő veszélyhelyzet kezelésére, 10 áldozattal, amelyből 2 fő a roncsok közé szorult. A forgatókönyv szerint a DN 12C jelzésű országúton történt balesetben érintett egyik személygépkocsinál és egy gyilkostói üdülőhelyen működő gazdasági szereplőnél tűzeset van.

Ebben a komplex tevékenységben, amely a Hargita megyei Vörös Beavatkozási Terv tesztelését foglalja magába, részt vesznek: a Hargita Megyei Oltul Sürgősségi Esetek Felügyelőségének katonai tűzoltói, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó egység és a SMURD egység személyzete, a Megyei Mentőszolgálat, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai, a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség rendőrei, a Hargita Megyei Vöröskereszt, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház és a Sürgősségi Helyzetek Megyei Bizottságának munkatársai.

A gyakorlat célja a Vörös Beavatkozási Terv Hargita megyei szintű életképességének ellenőrzése, a terv aktiválási és alkalmazási ismeretének ellenőrzése, az illetékes megyei struktúrák beavatkozási képességének ellenőrzése, több áldozattal járó közúti baleset esetén.

  • Információs és Közkapcsolati OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.