Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Hargita gyakorlat: Közúti baleset több áldozattal Gyilkostó üdülőhelyen

 

A Hargita megyei „Oltul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége október 11-én, kedden intézményközi együttműködési gyakorlatot tartott erőkkel és eszközökkel több áldozattal járó közúti baleset okozta veszélyhelyzet kezelésére a DN 12C országúton, Gyilkostó üdülőhelyen.

A gyakorlat forgatókönyve egy közúti balesetet feltételezett, amelyben három autó érintett. Nem sokkal az ütközés után az egyik autó kigyulladt. Az első információkból azt lehetett tudni, hogy 10 ember megsérült, ebből kettő a roncsok közé szorult. A válaszadási küldetés optimalizálása érdekében megyei szinten aktiválták a Vörös Beavatkozási Tervet. A forgatókönyvet egy, a közúti baleset helyétől viszonylag rövid távolságra lévő gazdasági szereplőnél keletkezett tűz tette teljessé. Az esemény következtében egy áldozat füstmérgezést és pánikrohamot kapott.

A gyakorlat összetett taktikai helyzetein keresztül az összes érintett beavatkozó erő (tűzoltók, mentősök, egészségügyi személyzet, rendőrök, csendőrök és a Vöröskereszt önkéntesei) képzését feltételezte, a valós helyzetekben történő beavatkozásra való felkészülést célozta.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.