Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A hulladékgazdálkodási infrastruktúra bővítése Hargita megyében az Országos Helyreállítási Terven keresztül

 

Hargita Megye Tanácsa január 31-én rendkívüli tanácsülést tartott, amelynek napirendjén az Országos Helyreállítási Terv keretében hulladékudvarok létrehozásáról szóló határozat módosításának mielőbbi jóváhagyása szerepelt.

Az Országos Helyreállítási Terven keresztül finanszírozni javasolt projekt kiegészíti a Hargita megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszert (SMID), és célja a meglévő hulladékgazdálkodási infrastruktúra bővítése olyan beruházások révén, amelyek többek között a hulladékgazdálkodás és a hulladék újrahasznosítási arányának növelését is eredményezik.

A projekt kedvezményezettjei Gyergyószárhegy község 3395 és Bögöz község 3491 lakosa, ez a két közigazgatási egység fejezte ki szándékát, hogy részt vegyen a megyei projektben.

Incze Csongor, a megyemenedzser elmondta, hogy miután a kért pontosítások a projekt létszámát és kedvezményezettjeit illetően eljutnak a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztériumhoz, ezt követően néhány formai dolog következik, és a projekt megkapja a támogatást.

A határozat módosításával Hargita Megye Tanácsa a beruházás fenntartási költségeit is jóváhagyta az utolsó kifizetéstől számított legalább 5 éves időtartamra.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.