Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Facilități pentru familiile cu minim trei copii din Miercurea Ciuc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Familiile cu minim trei copii din Miercurea Ciuc vor putea beneficia, pe baza unui card, de reduceri la transportul public, programele proprii organizate de instituţiile culturale aflate în subordinea Consiliului Local sau de Clubul Sportiv VSK Csíkszereda, dar și de bilete mai ieftine la Piscina „Csíki Csobbanó”.

Programul va debuta la începutul lunii iunie.

Ne-am confruntat cu faptul, că municipiul Miercurea Ciuc nu a avut strategii pentru a susţine familiile mari în anii precedenţi. Din iniţiativa doamnei viceprimar Sógor Enikő, am reuşit să elaborăm un sistem transparent.”,  a precizat primarul Korodi Attila.

În Miercurea Ciuc sunt aproximativ 450 de familii care au mai mulți de trei copii.

Conform viceprimarul  Sógor Enikő, obiectivul programului este înlesnirea accesului familiilor la anumite servicii publice prin acordarea unor  facilităţi în vederea creării unui mediu stimulativ, dinamic şi sănătos, a dezvoltării mai accentuate a sectorului recreativ, promovării unui stil de viaţă sănătos şi creşterii calităţii vieţii.

Beneficiarii programului sunt familiile sau persoanele singure (necăsătorit/ă, văduv/ă, divorţat/ă, al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută) cu domiciliul în municipiul Miercurea Ciuc care au minim trei copii şi cel puţin unul dintre copii are vârsta de până la 18 ani, şi se află în întreţinerea acestora, locuiesc şi se gospodăresc împreună. Unul dintre părinţi/persoana singură trebuie să fie angajat/angajată, cu dovada privind realizările de venit. Familia nu poate să aibă datorii la bugetul local, iar copiii aflaţi în întreţinere trebuie să fie înscrişi la o unitate de învăţământ şi să nu aibă mai mult de 20 absenţe nemotivate în anul şcolar anterior.

Pentru a solicita cardul-legitimaţie, persoanele interesate vor depune cererea împreună cu documentele necesare la sediul Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, Direcţia de Asistenţă Socială, Biroul 28, zilnic, între orele 9:00–13:00.

Documenţia de solicitare va cuprinde cererea tip, actele de identitate ale membrilor familiei (carte de indentitate, certificat de căsătorie certificat de naştere), actele doveditoare privind calitatea de angajat a părinţilor/persoanei singure (contractul de muncă/actul de numire în funcţie/adeverinţă), declaraţia pe proprie răspundere privind copiii aflaţi în întreţinere şi adeverinţă din partea unităţii de învăţământ privind situaţia absenţelor copiilor, valabilă pentru anul şcolar anterior.

Regulamentul programului, cererea tip şi declaraţia pe propria răspundere pot fi descărcate de pe pagina de web: www.miercurea ciuc.ro / www.szereda.ro, secţiunea Informaţii de interes public / Direcţia asistenţă socială.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.