Fegyvertartási engedéllyel rendelkezők figyelmébe

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az érintettek tudomására hozzuk, hogy 2016 január 16-án érvénybe lépett a 295/2004-es fegyvertartásra és lőszerekre vonatkozó törvényt módosító és kiegészítő 319/2015-ös számú törvény.

Az új rendelkezések értelmében a nem halálos fegyverek birtokosai az 57. cikkely (4). bekezdés g) alpont alapján kötelesek bemutatni egy bizonylatot, mely szerint részt vettek egy elméleti és gyakorlati kiképzésen.

Önvédelemre szolgáló nem halálos fegyverek esetén legtöbb 25 töltény vásárolható és birtokolható fegyverenként a 319/2015-ös törvény 66. cikkely, (2). bekezdés alapján. Ugyanazon törvény 13. cikkely, (5). bekezdése szerint gyűjtemény tárgyát képező fegyverek esetén a tulajdonos nem birtokolhat a fegyverhez tartozó töltényt, kivételt képeznek a melléklet 7-es pontjában megjelölt B kategóriájú, 1945 után gyártott fegyverek (rövid lőfegyverek, fél automata fegyverek).

Az új szabályozásokat be nem tartó érintett személyek esettől függően büntetőjogilag, polgárjogilag vagy szabálysértésért vonható felelősségre.

Forrás: Hargita megyei Rendőr-felügyelőség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy