Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

31 éves Hargita megyei nőt támadott meg a medve lakhelye közelében

 

Újabb medvetámadás történt kedd reggel, október 5-én, Hargita megyében. Az eset Gyergyószárhegyen történt, az áldozat egy 31 éves nő.

A Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség által szolgáltatott információk szerint a nő, egy 31 éves helyi lakos, enyhébb sérülést szenvedett. A támadás az áldozat otthona közvetlen közelében történt, ahol két medve megrongálta a rovarvédő háló keretét. Szerencsére a nőnek sikerült becsuknia a bejárati ajtót, és így megmenekült az élete.

A karjain, mellkasán és hátán karmolt sebeket szenvedett fiatal nőt a megyei mentőszolgálat a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállította, ahol szakellátásában és kezelésben részesül.

A megyei rendőrség szerint egy férfi hívta a 112-t 10:30 körül, és beszámolt arról, hogy egy medve megtámadott egy nőt Gyergyószárhegyen. Tekintettel arra, hogy a telefonáló azt mondta, a medve már elment a helyszínről, először csak mentőt küldtek a helyszínre. Később a Hargita megyei csendőrség szintjén úgy döntöttek, hogy csendőröket is küldenek a helyszínre. A medve már nem volt ott, de a csendőrök átvizsgálták a környéket, hogy megbizonyosodjanak, a vadállat nincs a közelben és a veszély elmúlt.

Szeptemberben a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri szolgálatához 83 hívás érkezett, a múlt héten pedig 11 hívás, amelyben a csendőrök beavatkozását kérték a medvék eltávolítására.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés céljából.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük