Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A mezőgazdászok egyetlen agrártámogatási kérést nyújtanak be az APIA-hoz

 

 

Az APIA- Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség tájékoztatja az érintetteket, hogy a Mezőgazdasági Minisztérium 69/2019-es rendeletének előírásai értelmében 2019 március 1- május 15 között az Ügynökség megyei/helyi és bukaresti központjainál kell benyújtani a 2019-es kampány egységes agrártámogatási kéréseit. A gazdák egyetlenegy egységes kifizetési kérést nyújtanak be, függetlenül attól, hogy különböző megyékben vagy településeken használnak földterületeket.

A kéréseket a megyei APIA központokhoz kell benyújtani, abban az esetben, ha a mezőgazdasági termelő 50 hektár mezőgazdasági területet művel meg, és a helyi APIA központoknál, amennyiben a mezőgazdasági termelő 50 hektárnál kisebb, vagy azzal egyenlő területet művel meg. Az árendába adó, a föld használatát engedélyező (concedent), a bérbeadó személy nem részesül kifizetésben az árendába, vagy használatra adott, vagy a bérbe adott földekre.

Annak érdekében, hogy az APIA a 2019-es kampány igénybevételére fenntartott időt hatékonyan kihasználhassa, kérjük a gazdálkodókat, hogy a beérkezett meghívásban szereplő időpontban jelentkezzenek.

A 2019-ben terepen ellenőrzendő mezőgazdasági termelők számát illetően, tekintve a 2018-as ellenőrzések eredményét, az APIA csökkenő létszámra számít. Ez a szám változó és nagyban függ a gazdák által kért programoktól és a kockázattól.

Megjegyzendő, hogy a tavalyi évi támogatási kéréshez viszonyítva módosításokat eszközlő gazdák nagyobb arányban számíthatnak idén is ellenőrzésre, mint azok, akik nem eszközöltek módosításokat a kérésükben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.