Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Régizene Fesztivál – ajánlatok a hétvégére

Felejthetetlen hét áll a múlt szombaton kezdődött Csíkszeredai Régizene Fesztivál mögött, amely nagy neveket hozott a régizene színpadára. A fesztivál utolsó három napja gazdag programmal várja a régizene szerelmeseit.

A péntek két koncerttel kezdődött, amelyeken a résztvevő hallgatók a Millenniumi Templomban és a Márton Áron Nemzeti Főgimnázium dísztermében mutatták be tudásukat a nagyközönség számára.

Szintén pénteken, 22:00 órától a lantos Caius Hera XVI.-XVII. századi angol kéziratok darabjaival örvendeztet meg minket a Mikó- vár fegyvertermében.

Szombaton 11:00- tól a Mikó- vár udvarán kerül megrendezésre a reneszánsz gyermeknap, amelyre Mátyás király idejéből származó népszerű ügyességi játékokkal, hangulattal várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a reneszánsz vásárra, harci bemutatóra és reneszánsz játékokra.

A Pörgettyű Népi Játszóház egyesülettel a gyerekek gyapjúból, gyöngyből, fából, agyagból és bőrből készíthetnek ékszereket és játékokat szövés, nemezelés, fonás, nyújtási technikával.

A Talentum Alapítvány munkatársaival közösen a gyerekek megpróbálhatnak hangszereket (kürt, dob), reneszánsz kiegészítőket, fajátékokat, karkötőket és játékokat alkotni Mátyás király témakörben.

Az Arany Griff Rend tagjai és a Riverenza Régizene Band tagjai reneszánsz táncokat adnak elő, majd reneszánsz táncház és hagyományos birkózó előadások következnek.

Délután 18:00 órától a Carmina Renascentia régi zenei együttes a Mikó- Várba vezet bennünket, vándordalok szárnyain, 19:00 órától pedig részt vehetünk a Codex együttes koncertjén, amely idén ünnepli negyed százados fennállását.

A fesztivál utolsó napját a csíkszeredai Ars pro Toto kórus nyitja meg 11: 30-tól a csíksomlyói ferences templomban. A csodálatos kilencnapos zenei utazás a hagyományok szerint a Fesztiválzenekar 19:30-kor kezdődő koncertjével zárul, Tóth Mónika koncertmester vezetésével.

A fesztivál programja megtalálható a regizene.ro/ro weboldalon, valamint események formájában a Facebookon is. Jegyek elővételben online vásárolhatók a https://magtar.ro/veddahelyit/ címen, vagy egy órával a koncertek előtt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük