Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Javában zajlanak az idei Csíkszeredai Régizene Fesztivál előkészületei

 

Javában zajlanak a csíkszeredai régizene fesztivál előkészületei. 2021. július 10. és 18. között zenei utazáson veszünk részt, amelynek segítségével bejárjuk az öreg kontinenst, találkozunk zarándokokkal, trubadúrokkal, királyokkal és szerzetesekkel.

credit foto: Ádám Gyula – Csíki Kamarazenekar 2020

 

Az országból érkező fellépők mellett hat országból érkeznek vendégek Csíkszeredába, hogy bemutassák zenei programjaikat és találkozhassanak a régizene szerelmeseivel.

A régizene nagy nevei közül néhány fellép a fesztiválon, például a szerbiai Ensemble Renaissance és a híres bukaresti Madrigal kamarakórus (tekintettel a kórus és a fesztivál között régóta fennálló kapcsolatra).

Ismét találkozunk a fesztivál kedves barátaival: Miquėu Montanaro, Erdal Șalikoğlu és a Musica Historica régizenei együttessel.

A vendégek között van Jiří Havrlant (Cseh Köztársaság), aki a kolozsvári La Stravaganza barokk zenei fesztiválon 2019-ben rendezett csembalóverseny első díjának egyik nyertese.

A román zenei palettát olyan erdélyi zenekarok gazdagítják, mint a Carmina Renascentia, a Kájoni Consort és a Codex, idén pedig élőben hallhatjuk a kolozsvári Fonte di Gioia együttest, akik 2020-ban különleges online koncertet tartottak.

Az idei kiadás a fesztivál saját produkciójával, a Barokk Fesztiválzenekar műsorával zárul, Tóth Mónika koncertmester vezényletével.

credit foto: Szőcs Lehel -Reneszánsz gyermeknap 2019

A fesztivál a koncertek mellett egyéb zenei, gasztronómiai és turisztikai kalandokat is kínál.

Szombaton a Mikó-kastély udvarán kerül megrendezésre a reneszánsz gyermeknap, amelyre várják a gyerekeket és a felnőtteket is, hogy kipróbálják a reneszánsz korszakra jellemző tevékenységeket és játékokat.

Emellett a Régizenei Nyári Egyetem újból megnyitja kapuit 2021 július 11-16 között. A hallgatók hat mesterképzés közül választhatnak: Orgona; Fuvola, furulya; Ének; Barokk hegedű; Csembaló, klavikord, és Viola da gamba és violone.

credit foto: Ádám Gyula – Régizenei Nyári Egyetem 2019

A beiratkozási határidő kitolták július 4-ig.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük