Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kétéves szünet után folytatódik a Nemzetközi Csíki Jazz Fesztivál

 

Kétéves szünet után július 21-25 között a Nemzetközi Csíki Jazz Fesztivál ismét megnyitja kapuit a közönség előtt.

A fesztivál kezdeti, háromnapos programját öt napra hosszabbították, a nulla napot úgy alakították ki, hogy a város ráhangolódjon a fesztiválra. Jelentős önkormányzati megerősítéssel színes program készült, amely mind nemzetközileg elismert előadókat, mind helyi együtteseket vonultat fel.

A Nemzetközi Csíki Jazz Fesztivál részleteit a szervezők sajtótájékoztatón ismertették.

Korodi Attila polgármester örömét fejezte ki, hogy Csíkszereda ismét otthont ad a jazz fesztiválnak. “Ez legalább két éves közös gondolkodás eredménye Szilágyi Nórával, a rendezvény kezdeményezőjével, majd az új önkormányzati csapattal. Van hely a minőségi zenének városunkban. Ezért hisszük, hogy a Csíki Jazz Fesztivál jelentős önkormányzati támogatással újrakezdheti. Javasoljuk, hogy az eseményt, a város méltó emblémáját ne csak erdélyi szinten ünnepeljék meg, hanem tágabb körből vonzzák a látogatókat “- mondta a polgármester.

“A kultúra annak kifejezése, hogy mi történik az emberekkel mindennapi életük során. Ugyanakkor a kultúra tükröt tart és sok dolog feldolgozásában segít. Ebben az értelemben a Csíkszereda lakosainak mentálhigiénés kezelése a Régizene Fesztivál után a Csíki Jazz fesztivállal folytatódik”- húzta alá Sógor Enikő alpolgármester. Azt is elmondta, hogy a helyi tanács feladata a lehető legtöbb ilyen lehetőség megteremtése.

Az önkormányzat, sok ember és vállalat együttműködött a Csíki Jazz Fesztivál szervező egyesületével, valamint a Hargita Megyei Tanáccsal, amely a Hargita Megyei Kulturális Központon keresztül támogatja az eseményt. Ferencz Angéla, a kulturális központ igazgatója hangsúlyozta a zene varázsát, annak az indulás és leállásra gyakorolt fontosságát. Hargita Megye Tanácsa és az általa vezetett intézmény egyik fontos célja a tehetséges fiatal zenészek támogatása a régióban.

A fesztivál részletes programját a főszervező, Szilágyi Nóra mutatta be. A fesztivál bejáratával kapcsolatban megemlítette, hogy a Mikó-vár udvarára legfeljebb 300 ember léphet be, akiknek van oltási bizonyítványuk vagy PCR-teszt eredménye, de a szervezők a helyszínen ingyenes gyors tesztet is kínálnak.

weboldalra_magyar program (2).png

A bérletek és a napijegyek a bilete.ro oldalon érhetők el, a bérlet ára 300 lej, a napijegyek ára változó: 100 lej – július 22., csütörtök, 150 lej – július 23., péntek és 50 lej – július 24-25., szombat és vasárnap.

Jegyek: www.bilete.ro

További információ a fesztiválról: www.jazzfestival.ro / Csíki Jazz(Facebook)

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.