Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2023: Mandel Kata a 4. helyen végzett snowboardban

 

 

Rendkívüli teljesítményt ért el Románia snowboard csapata a 2023-as, Friuli Venezia Giulia tartományban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) ötödik napján. A Kinda Géza által edzett Mandel Kata (Csíkszereda) a női snowboard cross (SBX) nagydöntőjében szerepelt és a 4. helyen végzett Franciaország és Csehország képviselői után.

Mandel Kata az eddigi legjobb eredményt érte el Románia képviselői közül a 2023-as EYOF-on. Egyúttal ez a legjobb román sportoló által elért helyezés snowboard versenyszámban az EYOF történetében.

Az EYOF-on eddig a legjobb román snowboard eredményt Iszlay Mátyás érte el, aki 2017-ben a férfi snowboard cross (SBX) versenyszámában 6. lett.

„Mandel Kata eredménye rendkívüli! A nagydöntőbe jutás, ahol a legjobbakkal küzdött, és egy lépésre az éremtől, dicséretes! Rendkívül boldog vagyok, hogy a Román Sí-Biathlon Szövetség egyik sportolója érte el a román küldöttség legjobb eredményét a 2023- as EYOF-on! Gratulálunk Mandel Kata, de Kinda Géza edzőnek is ehhez a teljesítményhez!” – nyilatkozta Puiu Gaspar, a Román Sí-Biatlon Szövetség főtitkára.

  • információk és fényképek a Román Sí-Biathlon SzövetségtőlVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.