Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A FIDESZ (Orbán Viktor) kirúgta a romániai magyar újságírók 70 százalékát

 

G4Media.ro szerint összeomlik a FIDESZ által irányított sajtóbirodalom Erdélyben: az újságírók 70 százalékát elbocsátották.

A magyarországi vagy romániai magyar politikusok közül sokan valóban így viselkednek. Ígérnek, segítenek, tesznek és fizetnek a kampány előtt, és miután megválasztottnak látják magukat, megfeledkeznek mindazokról, akik segítették őket, beleértve a saját újságíróikat is.

A Médiatér Egyesület, amelyen keresztül az Orbán Viktor vezette FIDESZ a romániai magyar nyelvű sajtó jelentős részét irányítja, elbocsátja a lapjainál dolgozó újságírók kétharmadát, a cégcsoport szintjén januártól 70%-os leépítésekre kerül sor – írja a Transtelex független kiadvány, amelyet a G4Media.ro idéz.

A romániai magyar újságíróknak minimális az esélye, hogy más állást találjanak, mert Romániában már alig élnek a független magyar nyelvű kiadványok, Hargita megyében az egyetlen kétnyelvű román és magyar lap az RMDSZ által működtetett intézmények feketelistáján szerepel, mert ez egy független újság, amely nem akar letérdelni a korrupt politikusok előtt.

Lehetséges, hogy Magyarországot idegesíti, hogy az RMDSZ egy Oroszország-ellenes kormány része, miközben Orbán Viktor egyre inkább Putyin és Oroszország felé viszi Magyarországot. Állítólag Orbán már nem hajlandó fizetni azoknak a magyar újságíróknak, akik nem hirdetik azokat az oroszbarát eszméket, amelyeket Magyarország egyre világosabban hangoztat.

Valójában a romániai magyar propagandamédiának ez a finanszírozási blokkolása nem veszteség, hanem nyereség a politikailag manipulált magyarok számára, akik most más független forrásokból kezdenek több információt szerezni.

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.