Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Novák Eduárd paralimpiai bajnok fiát elütötte autójával a csíkszeredai Labdarugó Akadémia elnöke

 

Eduárd Novák paralimpiai bajnok és a Román Kerékpáros Szövetség elnökének fiát egy autó ütötte el tegnap Csíkszentlélek területén egy kanyarban. A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szerint a 12 éves fiú, és 11 éves húga edzést tartottak nagyapjuk felügyelete alatt, A szerencsétlen esemény tegnap 14:40 körül történt, a rendőrség megállapítása szerint a balesetet okozó sofőr nem volt alkohol befolyása alatt.

 

Tegnap a fiam és a leánytestvére, Ingrid, édesapám felügyelete alatt edzést tartottak, mert vasárnap a konstancai Országos Kupára készültek. Egyszerre előttük termett szemből egy autó, amelyik levágta a kanyart és telibe találta. A gyermek három méterre felrepült, majd a sáncba esett. A balesethez viszonyítva a fiú jobban van. Az ütközés rettenetes volt. Megsérült a jobb lábán, a csípőjén, az arcán és nyakán. Az egész teste, elképzelhetik…

A baleseten kívül még van egy problémám. A Román Kerékpáros Szövetség elnökeként a kerékpározást népszerűsítem, és nyilván azt szeretném, hogy minél több gyerek gyakorolja a kerékpározást és most pont az én fiammal történjen a baleset, nehéz helyzetben érzem magam. Egy hónap múlva a fiam visszatér az edzésekhez, és rémülettel gondolok rá, hogy engedem vissza… gondolják el micsoda helyzet?- mondta Novák Eduárd, a RKSZ elnöke, a Hargita Újságnak.

Novák Eduárd úgy véli, hogy az arrogáns vezetési stílus miatt következett be a tegnapi baleset. A bajnok a helyi sajtóban is csalódott, mert nem akartak a témáról írni, nehogy kiderüljön ki az elkövető. Azért, mert a balesetet okozó vezető Szondy Zoltán, a magyarországi finanszírozású csíkszeredai Labdarúgó Akadémia igazgatója. A nevére bűnügyi dossziét állítottak ki gondatlanságból okozott testi sértésért.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.