Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Flash mob a tiszta kezekért a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

 

A kedvezőtlen időjárás ellenére május 7-én a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház mintegy 150 alkalmazottja gyűlt össze a kórház udvarán egy nagy kört alkotva, egymás kezét fogva és felemelve, ezzel szimbolizálva a tiszta és biztonságos betegápolás fontosságát, amit tiszta kezekkel lehet megvalósítani.

Az akciót a SPIAAM- az Egészségügyi Ellátáshoz Kapcsolódó Fertőzéseket Ellenőrző és Megelőző Szolgálat (Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale) szervezte a Kéz Higiéniájának Világnapja alkalmából (május 5). Dr. Sergiu Sîngeorzan, a SPIAAM szolgálat vezetője hangsúlyozta, hogy minden ember – az egészségügyi személyzet, a betegek, a betegek hozzátartozói- hozzájárulhatnak a tiszta és biztonságos orvosi ellátáshoz.

A hét folyamán a Hargita Megyei Tanács által támogatott kórház előterében áll a stand, ahol a SPIAAM tájékoztatást nyújt a kézhigiénia helyes módszereiről, és azok, akik szeretnék, tesztelhetik a helyes kéztisztítási technikájukat Bug Box (UV-eszköz) segítségével.

„Egy egészségügyi intézményben a kézhigiénia minden nap és minden percben fontos, nem csak a világnapon. Ezt az eseményt azonban meg kell jelölni, mert a kézhigiénia elengedhetetlen a munkánkban és a fertőzések megelőzésében ”- mondta Dr. Konrád Judit, a kórház vezetője, köszönetét fejezve ki a résztvevőknek.

https://www.facebook.com/judetulharghita/videos/562879254121056/?t=0

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.