Folytatódik az Iskolabiztonsági Rendőrség és az Országos Drogellenes Ügynökség által végzett megelőző tevékenység…

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A táborok továbbra is folytatják tevékenységüket, a fiatalok és a gyerekek a nyári szünet utolsó részét szórakozással töltik.

Mivel az Iskolabiztonsági Rendőrség célja, hogy a gyerekeket és fiatalokat fenyegető bizonyos kockázatokról szóló információk minél több fiatalhoz eljussanak, megelőző felvilágosító akciót kezdeményeztek és hajtottak végre egy homoródfürdői balett-táborban.

A cyberbullying – mit jelent, hogyan lehet felismerni és hogyan lehet óvakodni ettől a jelenségtől volt az egyik téma, amelyet a rendőrök a jelenlévő 16 fiatallal megvitattak, ez a tevékenység az „Amit megosztok veled, az NEM a tiéd” kampány része volt.

A találkozó interaktív jellege lehetőséget biztosított arra, hogy mind a rendőrök, mind a tevékenység kedvezményezettjei kérdéseket tegyenek fel és válaszoljanak a cyberbullying természetéről, a kiskorúak büntetőjogi felelősségéről, a kiskorúak áldozattá válásának megelőzéséről, a magánélet védelmének módjairól és a segítségkérésről, ha a helyzetek kiszolgáltatottá vagy kockázatossá válnak.

A rendőrök partnerei ebben a tevékenységben a Marosvásárhelyi Országos Drogellenes Ügynökség szakemberei voltak, akik a jelenlévő fiatalokkal beszélgettek a kábítószer-fogyasztásról, amely jelenség az utóbbi években egyre elterjedtebbé vált a fiatalok körében, a fizikai és mentális állapotra gyakorolt hatások tudatosításáról, a kockázatokról, jogi szempontból az ilyen szerek fogyasztása, birtoklása vagy akár eladása esetén, valamint a szabadidő egészséges eltöltésének megválasztásáról, de a társak vagy barátok körültekintő kiválasztásáról is.

  • Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség – sajtóközlemény

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy