Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fonduri UE pentru elaborarea planului de management al unor situri Natura 2000 din Harghita unde există plante rare

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Planul de management integrat pentru două situri Natura 2000 din judeţul Harghita, unde există plante rare şi unde se află pajişti cu o biodiversitate remarcabilă, va fi elaborat cu fonduri europene, de către Asociaţia Microregională Pogány-havas, care a câştigat un proiect în cadrul Programul Operaţional Infrastructura Mare al Uniunii Europene, informează radiomures citând Agerpres.

Demeter Laszlo, de la Asociaţia Microregională Pogány-havas, a declarat că cele două situri au anumite specificităţi, scopul proiectului fiind acela de a crea condiţiile de bază pentru conservarea speciilor şi habitatelor.
În Munţii Ciucului sunt unele dintre fâneţele cu cea mai mare biodiversitate din lume, situate la această altitudine. În acest areal se află şi cea mai mare populaţie de barză alba din Europa, care trăieşte la o asemenea altitudine.
Proiectul are un buget de aproape 13 milioane de lei, data limită de finalizare fiind luna iunie 2020.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.