Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkcsicsói diákok a REGIO 2014-2020 pénzalapok kedvezményezettjei

A 2021-es tanévtől kezdődően a csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola diákjai egy teljesen korszerűsített és új felszereléssel ellátott iskolaépületben tanulhatnak. Ez a 2014–2020-as Regionális Operatív Program 10.1. prioritási tengelye alapján finanszírozott projekt megvalósításának eredményeképpen lesz lehetséges, miután Gyulafehérváron február 8-án a település polgármestere, Péter Lukács és Simion Cretu, a Központi Vidékfejlesztési Társulás vezérigazgatója aláírták a „Csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola kibővítése és újrafelszerelése” projekt finanszírozási szerződését. A projekt összértéke meghaladja a 8 millió lejt, amelynek 98%-a, vagyis 1,17 millió euró vissza nem térítendő alap.

A projekt a meglévő iskolaépület bővítési és korszerűsítési munkálatait irányozza elő, amelyben 220 diák tanul. Tetőjavítási munkálatokra, a padlás szigetelésére és hőszigetelésére, a vakolat javítására, a meglévő épület egy új épülettel való kibővítésére kerül sor az oktatási kapacitás növelése érdekében. Az iskolaudvar rendbetétele mellett új bútorokkal és egy vadonatúj informatikai laboratóriummal szerelik fel az iskolát. A munkálatoknak 2021 május végéig kell befejeződniük.

„A kis vidéki településeknek lehetőségük van arra, hogy hozzáférjenek az európai nem visszatérítendő pénzügyi forrásokhoz az oktatásban az anyagi alap javításához. Ez az első alkalom, hogy a REGIO program Csíkcsicsóban beruházásokat finanszíroz, és jó, hogy ezek az alapok mentesítik a helyi költségvetést, növelik a polgárok bizalmát a közigazgatásban, továbbá javítják a diákok és a szülők érdeklődését a tanulmányok iránt”, nyilatkozta Simion Cretu, a Központi Vidékfejlesztési Társulás vezérigazgatója.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.