Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megyei rendőrök nagyszabású akciója állattartóknál

 

2022 január 20-án az Állatvédelmi Hivatal, a szentegyházi rendőrség, a közrendvédelmi szolgálat rendőrei és a különleges szolgálat rendőrei, valamint a homoródalmási helyi tanács egy képviselője egy korábbi információ alapján 10 helyszínen végeztek ellenőrzést Homoródalmáson.

„Ezen tevékenységek során 11 olyan lovat azonosítottak, amelyekről a tulajdonosok a hatályos szabályozás szerint származási okmányokat nem tudtak bemutatni. Két, a veszélyes kutyák kategóriájába tartozó kutyát is azonosítottak, amelyek nem szerepeltek a rendőrség nyilvántartásában”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

12 szabálysértési szankciót alkalmaztak, összesen 10.300 lej értékben az állategészségügyi és állatok biztonságára vonatkozó normák megsértésének megállapításáról és szankcionálásáról szóló 948/2005-ös kormányrendelet, valamint a veszélyes vagy agresszív kutyák tartásának rendjéről szóló 55/2002-es sürgősségi kormányrendelet előírásainak be nem tartása miatt.

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.