Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Curățarea terenurilor agricole/pajiștilor prin incendiere nu este o soluție legală

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Incendiile de vegetație pot determina poluarea aerului în zonele unde se produc, contribuind la creșterea concentrației de dioxid de carbon și favorizează poluarea aerului cu particule în suspensie, în special cu particule fine, transmite Garda de Mediu Harghita.
În urma unui incendiu, prin dispariția vegetației, se intensifică șiroirea, eroziunea, mai cu seamă în arealele susceptibile în mod natural la eroziune. De asemenea, crește riscul la inundații.
Efectul incendiului asupra habitatelor naturale poate fi devastator. Sunt afectate, pe lângă vegetație, cuiburi de păsări, mamifere și reptile.
Fumul produs de incendii afectează sănătatea umană, cauzând afecțiuni ale ochilor, pielii și la nivel respirator.
Arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.
Arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.
Comisariatul Județean Harghita face toate demersurile, conform competențelor, în vederea identificării și tragerii la răspundere a făptașilor. De asemenea, notifică APIA Harghita, conform protocolului, în privința terenurilor incendiate pentru luarea măsurilor împotriva proprietarilor de teren identificați, iar în cazul suprafețelor incendiate în arii naturale protejate, sesizează organele de cercetare penală.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.