Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) DIICOT Harghita: Două persoane arestate preventiv şi alte două sub control judiciar, într-un dosar de contrabandă

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus vineri, 30 septembrie, arestarea preventivă a două persoane și punerea a altor două sub control judiciar, într-un dosar de contrabandă.

****

La data de 29.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a patru inculpaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În cauză s-a reținut faptul că, în anul 2021, trei inculpaţi s-au constituit într-un grup infracțional organizat, la care au aderat alte 17 persoane din județele Harghita și Mureș, cu scopul de a efectua activități de comercializare, depozitare și transport de țigarete și alcool provenind din contrabandă.

La data de 29.09.2022 organele de cercetare penală au pus în aplicare 22 mandate de percheziție domiciliară în județele Mureș și fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 170.000 de țigarete de diferite mărci, 65.000 de lei, 1.230 de euro și 34 de litri de alcool.
Anterior în cauză s-a identificat și ridicat în vederea cercetărilor cantitatea de 207.000 țigarete provenind din contrabandă, comercializată de către membrii grupului infracțional organizat.

La data de 30.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus continuarea cercetărilor cu doi dintre inculpaţi sub măsura controlului judiciar, cu privire la ceilalţi doi fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă, în aceeaşi zi, Tribunalul Harghita dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost efectuate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Cluj-Napoca, I.P.J. Harghita, I.P.J. Mureș și jandarmii Grupări de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I Târgu Mureș” și I.J.J. Mureș.

sursa: DIICOT
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.